Om oss

OM OSS

KÖREN


The Gloryfires är en uppsalabaserad gospelkör under ledning av Johanna Engholm. Vi är både kända och uppskattade för vår unikt breda repertoar som sträcker sig från traditionella spirituals, via modern amerikansk gospel till dagsaktuella låtar från kända artister, vilka vi kryddar med soul, blues, pop, bluegrass och country. Vårt fyramannaband förstärks ofta med såväl percussion som blås och vi lånar gärna in gästmusiker från andra genres. Allt för att leverera det där lilla extra med brinnande energi.


Vi sätter sångglädjen i främsta rummet och vår ambition är att ständigt utvecklas med en hög musikalisk nivå som målsättning. Våra spelningar omfattar allt från egna evenemang och mindre privata tillställningar till stora festligheter och lokalerna kan variera från mindre landsortskyrkor till stora salen på Uppsala Konsert och Kongress.


The Gloryfires är en fristående gospelkör som repeterar i Almtunakyrkan, Uppsala. Vi är konfessionellt obundna på så vis att vi inte tillhör någon kyrka eller församling och våra medlemmars eventuella religionstillhörighet är inget vi frågar efter. Vi har därför heller inga gemensamma religiösa aktiviteter så som bön och andakter kopplade till vår verksamhet. Däremot sjunger vi på Almtunakyrkans gudtjänster ett par gånger per termin och det förekommer också att vi sjunger på kristna bröllop, dop och begravningar. Eftersom gospel är en kristen musikstil har majoriteten av våra sånger ett kristet budskap. Hur var och en förhåller sig till det är individuellt.


Kontakta oss gärna om du vill veta mer om kören eller om du tror att just The Gloryfires vore perfekt att boka för ditt kommande evenemang!


Foto: Rasmus Angeria


VÅR DIRIGENT


Vi är väldigt stolta över vår dirigent Johanna Engholm, som leder oss framåt med ständigt förnyad kraft. Hon började i kören 2005, började dirigera under 2006 och tog sedan över helt under 2008. Johanna skriver också många av våra körarrangemang.


Johanna kommer från en musikalisk familj, var med i sin första kör redan som fyraåring och medverkade vid sin första skivinspelning bara något år senare.


Musikintresset ledde till Södra Latins teaterlinje i Stockholm och Johanna fick där en gedigen utbildning inom fysisk teater, tal, röst-och sångteknik.


Alla som ser The Gloryfires och medverkar i kören märker snabbt hennes entusiasm, stora rutin och stöttande attityd. Gospelmusikens fysiska uttryck och energi passar henne som hand i handske. Hennes motto är "Vi skall våga vara bra - och njuta av det".


Tack vare hennes kompetens inom körsång och sångteknik kan hon lätt sätta in rätt övningar och älskar att driva fram oanade kunskaper för att kören skall utvecklas. En annan viktig del för kören är att hon gillar att blanda röster, åldrar och klanger till en fungerande helhet, såväl socialt som musikaliskt. Med ständigt nya utmaningar och bra fokus får Johanna oss att förflytta positionerna hela tiden! 


Sedan 2014 jobbar hon med sång- och talelever på heltid i det egna företaget Röstkompaniet.